Kippen

Op het Polderveld houden we kippen van eigen kweek (de lokale Izegemse koekoek gemengd met Brakel en Leghorn). Kippen zijn van oorsprong bosdieren, dus onze stevige scharrelaars kunnen onder de fruitbomen en tussen het struikgewas de hele dag door op zoek gaan naar frisse grassprietjes en lekkere insecten. Dat proef je duidelijk in de eieren die we verkopen aan onze deelnemers via ‘eierkaarten’.

Ieder voorjaar laten we zo’n 100 à 150 eieren uitbroeden om de volgende generatie polderkippen te verzekeren. In de loop van augustus/september is er dan stevig kippenvlees beschikbaar van onze hanen en oude soepkippen. We verkopen enkel niet versneden karkassen, ideaal voor in de oven of in vol-au-vent.

Je kan via het contactformulier aangeven dat je op de hoogte wil gehouden worden als er lamsvlees, schapenvlees of kippenvlees beschikbaar is.

Schapen

Op verschillende momenten gedurende het jaar is er vers lamsvlees of schapenvlees beschikbaar. Onze bio schapen behoren tot een zeer robuust en zelfredzaam ras (Herdwick): ze werpen volledig zelfstandig hun lammeren, lopen jaarrond buiten en eten enkel gras en kruiden in de weide. Onze ram doet ieder najaar zijn job zodat we in maart/april een golf van jonge lammetjes kunnen verwachten.

We verkopen volledige of halve pakketten lamsvlees op bestelling. Een volledig pakket weegt ongeveer 4 tot 7 kg en bevat alle delen van het karkas: lamsfilet, lamsbout (gigot of versneden), lamskoteletten, roulade van de schouder, ragout en lamsgehakt. Zo gaat er niets verloren. Het schapenvlees verwerken we tot gehakt, worsten, hamburgers en stoofvlees.