De bloemenzee

Onze bloemenboerinnen Jozefien en Sara willen een stuk schoonheid creëren waar mensen met een passie voor snijbloemen hun hart kunnen ophalen. 

Visie

Binnen de ideologie van het Polderveld kiezen we voor een zelfpluk bloementuin volgens de principes van CSA-landbouw (Community-Shared Agriculture).
Als deelnemer kies je voor duurzame biologische bloemen, geteeld voor een eerlijke prijs op een gezonde, levende bodem. We telen de bloemen die op dat moment van het seizoen buiten kunnen groeien en bloeien, en dat zijn er heel wat!
Van narcissen en tulpen in het voorjaar tot dahlia’s, zinnia’s en strobloemen in de zomer en de herfst.

We zetten in op een zeer rijk aanbod éénjarige soorten die gekend zijn in de bloementeelt omwille van het hoge aantal bloemen die ze produceren in één groeicyclus. Maar we gaan ook op onderzoek welke meerjarige planten kunnen dienen als prima snijbloemen.

Waarom die focus op vaste, meerjarige planten? We geloven dat dit een meerwaarde betekent voor de bodem die we als bioboeren zo veel mogelijk met rust laten om zijn werk te laten doen. Een gezonde bodem zorgt namelijk voor gezonde planten waarbij bloemen van nature floreren. We telen bewust biologische snijbloemen. Bij ons geen gifbloemen die niet meer weten welk seizoen het werkelijk is en vanuit allerlei hoeken van de wereld overgevlogen worden.

Werking

Als deelnemer koop je een bloemenaandeel en heb je recht op jouw deel van de bloemenoogst, afhankelijk van het aanbod doorheen de seizoenen. We streven ernaar om vanaf april tot aan de eerste vorst, ergens eind oktober of in november, snijbloemen aan te kunnen bieden. Een plukmoment bestaat uit het oogsten van een boeket van ongeveer twintig stelen.

"Bloemen zijn als voedsel voor de ziel. Ze maken je gelukkig"

Door geregeld zelf een fleurig boeket te plukken ben je mee getuige van de metamorfose van het veld doorheen de seizoenen. Bloemen stralen schoonheid uit. Je zit als deelnemer op de eerste rij bij het ontluiken van de bloemknoppen in de lente, je ervaart hoe het veld geleidelijk aan vorm krijgt als de bloemen massaal in bloei komen, en je zal versteld staan welk leven er allemaal te spotten is op en rond het veld. Je wordt je ook meer bewust van de uitdagingen zoals droogte, wind of plagen die bloemenboerinnen Sara en Jozefien ervaren en hoe ze hier mee omgaan.

"We telen kleurrijke bloemen, gezond voor mens en natuur, van het veld recht in de vaas"

De bloemenzee is een sociale plek waar je in contact kan staan met het land, de boerin en de andere plukkers. Het is ook een plek van rust. Je bent welkom om iedere dag te komen genieten tussen een zee van bloemen. Je kan je creativiteit de vrije loop laten in een zelf samengesteld boeket. Met een diversiteit aan geuren, kleuren en vormen creëer je eigen pareltjes. Een wekelijks boeket als geschenk voor jezelf, je gezin of iemand die je dierbaar is. Zo delen we samen de stralende schoonheid die de natuur ons ieder jaar weer biedt!

Op zoek naar een origineel geschenk?
Bestel een cadeaubon van de Bloemenzee.

Bloemenaandeel

Je kan inschrijven als persoon of als gezin. Anders dan bij de groenten betaal je een vast bedrag per gezin en kan je dus samen genieten van een bloemenaandeel. Je kan kiezen uit verschillende mogelijkheden.

 • Seizoensaandeel : wekelijks een boeket van ongeveer 20 stelen te oogsten van midden april tot aan de eerste vorst in oktober/november, afhankelijk van de oogst iedere week.
      Prijs 2024: €395
 • Zomeraandeel: 10 boeketten van ongeveer 20 stelen te oogsten tussen midden juni en de eerste vorst.
      Prijs 2024: €195
 • Mini-aandeel: 5 boeketten van ongeveer 20 stelen te oogsten tussen midden juni en de eerste vorst.
      Prijs 2024: €100
 • Proefboeket: 1 boeket van ongeveer 20 stelen, enkel op afspraak.
      Prijs 2024: €22

Als er een overvloed aan bloemen is en ze dreigen te verwelken, stellen we onze pluktuin open voor passanten om te genieten van onze zee van bloemen. Geef je op voor de interesselijst en we laten je weten wanneer je kan komen proeven van het plukgeluk in de Bloemenzee.

Praktische informatie

 • Afhankelijk van je type aandeel mag je meer of minder keren per seizoen een normaal gevuld boeket van ongeveer 20 stelen komen plukken en samenstellen in de Bloemenzee.

 • Bij het begin van jouw plukseizoen word je uitgenodigd voor een kennismakingsmoment met bloemenboerinnen Sara en Jozefien. Zo krijg je bij je eerste plukbeurt instructies over hoe je het best bloemen plukt, rekening houdend met de groei van de plant. We leren je correct en ‘solidair oogsten’ zodat de mensen na jou ook kans hebben op nieuwe bloemen. Niet moeilijk, maar het vraagt een beetje training en moeite. We leggen het je uit.

 • Met een bloemenaandeel kan je alle dagen van het seizoen bij de Bloemenzee terecht, de pluktuin is altijd open. We brengen je via mail regelmatig op de hoogte van het laatste bloemennieuws. In de bloementuin staan er bordjes met uitleg bij de bloemen die plukklaar zijn.

 • We bepalen elk jaar opnieuw de prijs van een bloemenaandeel op basis van een eerlijke kostprijsberekening. We doen dit op een transparante manier samen met de deelnemers.

 • We werken met voorafbetaling als basis van het engagement. Gespreid betalen in vier schijven is mogelijk voor het seizoensaandeel.

 • Het oogstjaar start in de loop van maart/april, afhankelijk van wanneer de eerste bloemen er zijn. Via het contactformulier kan je je opgeven voor de interesselijst en dan nodigen we je uit voor een infomoment in september/oktober of in maart/april.

 • In principe pluk je bloemen voor jezelf, of je gezin. Je kan je boeket ook een keer cadeau doen aan iemand die iets speciaals voor jou betekent. Wil je iemand de kans geven om ook zelf het plezier van het plukken te ervaren? Dan kan je denken aan een cadeaubon.

Locatie:

De Bloemenzee is een onderdeel van het Polderveld en ligt langs de Westkapellestraat, iets meer richting het dorp van Westkapelle, ongeveer ter hoogte van huisnummer 431.

Inschrijven: